Oct 8 2014

Nästan gratis TV på nätet…

Visst är det en lyx att äga filmer och dvd-boxar och sätta upp dem i hyllan i vardagsrummet. Och ja, spänningen för ett program byggs upp när du måste vänta en vecka innan du kan se ett nytt avsnitt. Men de flesta har inte råd att köpa alla filmer och tv-serier som de vill ha, och det är riktigt tråkigt om du missar ett avsnitt för att du inte hade tid att se det just då. Går det här att lösa? Absolut! Det finns en hel del leverantörer som erbjuder gratis (nästan) TV via Internet, och det kan du kolla på både i din TV, smartphone och tablet. Du kan kolla var du vill och när du vill och hur mycket du vill. Mycket bättre än att behöva passa tider varje vecka, eller hur? Och du äger tusentals filmer och serier för endast en liten avgift varje månad!

Filmnet.se

filmnet så kan du se hur mycket film och serier som du vill. Du kan prova det gratis i en månad, och det är ingen bindningstid under den tiden, alltså så behöver du inte fortsätta om du inte är nöjd med deras utbud. Om du däremot vill fortsätta så behöver du bara betala 99 kr i månaden, men även då är det ingen bindningstid och du kan avsluta abonnemanget när du vill! Dessutom så har de ingen reklam, och reklam är alltid skönt att missa.

De erbjuder stora filmer så som The Hobbit, Life of Pi och de nya Bond-filmerna. Även de största TV-serierna i världen kan du få här, och de kommer upp på sidan efter bara 24 timmar efter att de har sänts i sitt originalland! Det är serier så som Game of Thrones, True Blood och Dexter. Här finns även ett stort utbud för barnen.

Viaplay.se

Här på viaplay så erbjuder även de massor av filmer och serier, både från USA och Sverige och andra delar av världens hörn! Förutom detta så erbjuder de även sport, och det går bland annat att kolla på vinter-OS här. Precis som på de flesta leverantörer inom den här branschen så erbjuder de en gratis månad innan du behöver bestämma dig. Det finns ingen bindningstid, så du kan avsluta det när du vill. Du kan välja mellan två olika paket, antingen Serier + Film eller Serier + Film + Sport med OS. Priset skiljer mellan 79 kr och 279 kr i månaden.

Viaplay erbjuder både stora amerikanska och svenska serier så som The Vampire Diaries, The Walking Dead och Paradise Hotel. Filmer som de erbjuder är bland annat Django Unchained, Iron Man och Pulp Fiction. Här finns det självklart även ett utbud för barn med bland annat Dora och Röjar Ralf.

Det som är bra med viaplay är du kan ladda ner avsnitt ifrån dina serier och kolla utan uppkoppling! Du kan även börja kolla på TV:n hemma, och sen fortsätta på samma ställe i din surfplatta på väg till jobbet.

Netflix.se

Netflix Inc. Är en amerikansk leverantör för on-demand Internet streaming media som även är tillgängligt här i Sverige.

Trots att det inte går att komma åt lika många titlar av filmer och serier i Sverige som det går i USA, så är det fortfarande väldigt prisvärt. Det kommer även ständigt nya avsnitt och filmer, så du kommer aldrig att få brist på tittandet. Det går att testa Netflix gratis i en månad innan du bestämmer dig för om du vill ha det eller inte. Efter det så kostar det bara 79 kr i månaden och det är ingen bindningstid. Du kan kolla på Netflix både på TV:n, datorn, din smartphone eller tablet, när du vill och var du vill. Dock så kommer du endast åt de filmer och serier som Sverige erbjuder, men om du tar med dig Netflix till USA till exempel så kommer du åt deras filmer och serier! Det är så enkelt.

Netflix erbjuder filmer så som The Girl with the Dragon Tattoo, Underworld och Charlie and the Chocolate Factory. Även barnfilmer och barnserier så som Modig och Äventyrsdags/Adenture Time. Här finns det även populära serier så som Supernatural, Dexter och Gossip Girl. Förutom detta så gör Netflix även egna serier som blivit riktigt populära runt om i världen. Alla avsnitt i säsongen släpps på en gång, och deras serier är bland annat House of Cards och Orange is the New Black.

TV3play.se

Många svenska serier visas inte på de leverantörerna som är lite större och kostar. Men TV3play har i princip endast svenska TV-serier, men några amerikanska. Självklart så är det deras egna program, så om du vill titta på Bonde söker fru så kommer du inte att hitta det här. Deras egna succéserier kan du dock se här så som Svenska Hollywood fruar, Ensam mamma söker och Efterlyst.

TV3play visar nu även program ifrån kanalerna TV6, TV8, TV10 och MTV. Ett mycket större gratis utbud vill säga! För det är det som TV3play är – gratis. Du kan alltså få över hundra program och flera hundra säsonger och avsnitt utan att det kostar nånting! Det enda negativa är att du inte slipper reklam här, men den är betydligt kortare än på TV:n.

Youtube.com

De flesta har nog hört talas om Youtube, och egentligen är det ingen leverantör för TV-serier och filmer. Men vissa laddar upp det här ändå. Du kan hitta gamla TV-serier här, och klassiska filmer som är lite svårare att få tag på idag. Men det är en riktigt bra streamingsida, och du kan hitta musik, reklamklipp, virala videos och mycket mer här! Det har blivit så stort på sista tiden att det även finns personer som har egna kanaler här som tjänar riktigt mycket pengar så som Zoella, JennaMarbles, Smosh och PewDiePie. PewDiePie är även världens största youtuber och är dessutom svensk! Andra svenska kanaler på Youtube är bland annat IJustWantToBeCool och Lillabloggen. Du kan även ladda upp egna klipp här, och göra spellistor. Varför inte ladda upp gamla klipp och göra en lista och se det senare med några vänner? Du kan göra klippen privata, om det känns för intimt att dela dem med resten av världen.

Dock så slipper du inte reklam här heller, men det går oftast att klicka bort efter bara 5 sekunder.